porcja ma ok. 700kcal B: 30g T: 21g W:94g
Składniki:
Opcjonalnie:
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone wymieszaj z przyprawą. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem.
2. Dodaj posiekaną cebulę dymkę. Podsmaż.
3. Patelnie zalej passatą, może być klasyczna bądź z dodatkiem bazylii.
4. Dodaj sól i pieprz wg uznania. Dodaj paprykę wędzoną i suszoną bazylię. Opcjonalnie możesz dodać posiekany czosnek i suszone pomidory.
5. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Często mieszaj.
6. Makaron ryżowy ugotuj wg opisu na opakowaniu.
7. Na talerz wyłóż makaron, posyp proteinowym serem pociętym w paski. Opcjonalnie można wybrać proteinowy ser wiórki. Polej sosem.
Czas przygotowania:
ok. 25min
Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.