porcja ma ok. 147kcal B: 5g T: 12g W:3g
PRZEPIS NA 3 PORCJE
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotuj na twardo i ostudź.
2. Awokado umyj, przekrój na pól, wyciągnij pestkę, wydrąż środek i przełóż do miseczki.
3. Awokado skropl sokiem z 1/4 cytryny. Dodaj posiekany na drobno lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Zawartość miseczki zgnieć widelcem na jednolitą masę.
5. Jajka obierz ze skorupki, pokrój na kostkę, wrzuć do awokado.
6. Dodaj łyżeczkę majonezu. Dodaj sól, pieprz i chili mieszanka przypraw wg uznania. Dobrze wymieszaj.
7. Podawaj ze świeżym pieczywem. Na górę kanapki posyp jeszcze chili dla smaku lub połóż ulubione warzywa.
Czas przygotowania:
ok. 15min
Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.