porcja ma ok. 243kcal B: 23g T: 14g W:6g
Składniki:
Opcjonalnie:
Sposób przygotowania:
1. W misce blendujemy jajka, wodę, sól i pieprz.
2. Przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Posypujemy szynką i szczypiorkiem.
3. Smażymy bez przykrywki, aż dół omleta będzie sam "odchodził" od patelni. Obracamy i smażymy drugą stronę.
4. Na talerzu wykładamy część sałaty. Przekładamy usmażony omlet i na połówce układamy pomidora pociętego w plastry i pozostałą sałatę. Przykrywamy drugą połówką omleta.
5. Rzodkiew kroimy na małe łódeczki i układamy na talerzu. Opcjonalnie można posypać chili - mieszanką przypraw.
Czas przygotowania:
ok. 15min
Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.