11 stycznia 2025

Omlet jaglany z bananem

porcja ma ok. 512kcal B: 33g T: 14g W:63g

 


 

Składniki: 

  • jaja kurze - 2szt
  • mąka jaglana - 30g
  • erytrytol - 5g
  • proszek do pieczenia - szczypta
  • olej z pestek winogron - 2g
  • skyr waniliowy - 150g
  • mały banan - 70g 
  • miód - 10g 

Opcjonalnie: 

  • syrop klonowy (zamiast miodu) - 10g

 


 

Sposób przygotowania: 

1. Jajka i mąkę łączymy ze sobą, dodajemy erytrytol lub inny słodzik oraz szczyptę proszku do pieczenia. Wszystko dobrze mieszamy by nie było grudek. 
2. Miksujemy ręcznym blenderem na piankę. 
3.  Przelewamy gotowe ciasto na rozgrzaną patelnię. Pierwszą stronę smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż górna warstwa nie zastygnie. Obracamy i smażymy drugą stronę (bez przykrycia), aż do złocistego koloru. 
4. Gotowy omlet przekładamy na talerz, smarujemy skyrem, układamy plasterki banana i polewamy miodem. 

 


 

Czas przygotowania: 

ok. 10min

 


Baś Jaworska Trener Osobisty

Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.

BARBARA JAWORSKA

DIETETYK I TRENER PERSONALNY 

tel. 731-892-034

email: barbara_jaworska@op.pl

kontakt@basjaworska.pl