15 marca 2025

Kleik z jabłkiem

porcja ma ok. 455kcal B: 28g T: 12g W:39g

 


 

Składniki: 

  • Mleko bez laktozy 1,5% - 230g
  • Kleik ryżowy - 20g
  • Białko - smak kokos - 20g
  • Jabłko - 1szt.
  • Winogrona - 1 garść 
  • Masło orzechowe - 12g

 


 

Sposób przygotowania: 

1. Podgrzej mleko.
2.  Do miseczki wsyp kleik ryżowy i białko. Zalej mlekiem i dobrze wymieszaj. 
3. Jabłko umyj, wydrąż gniazda pestkowe, pokrój w grube plastry i ułóż na kleiku. Dodaj umyte winogrona. 
4. Na górę połóż masło orzechowe. 

 


 

Czas przygotowania: 

ok. 10min

 


Baś Jaworska Trener Osobisty

Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.

BARBARA JAWORSKA

DIETETYK I TRENER PERSONALNY 

tel. 731-892-034

email: barbara_jaworska@op.pl

kontakt@basjaworska.pl