22 lutego 2025

Kleik ryżowy z mango

porcja ma ok. 390kcal B: 25g T: 8g W:32g

 


 

Składniki: 

  • Mleko bez laktozy 1,5% - 230ml
  • Mango - 1/2szt.
  • Kleik ryżowy - 20g
  • Białko - smak kokos - 20g
  • Krem kokosowy - 6g

Opcjonalnie: 

  • wiórki kokosowe (zamiast kremu) - 1łyżeczka 

 


 

Sposób przygotowania: 

1. Podgrzej mleko.
2.  Do miseczki wsyp kleik ryżowy i białko. Zalej mlekiem i dobrze wymieszaj. 
3. Miękkie mango umyj. Przekrój na pół. Połówkę natnij na kostkę, "wywróć" na drugą stronę i pourywaj powstałe kawałki. 
4. Do kleiku dodaj mango i na górę krem kokosowy. Opcjonalnie można użyć wiórki kokosowe. 

 


 

Czas przygotowania: 

ok. 15min

 


Baś Jaworska Trener Osobisty

Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.

BARBARA JAWORSKA

DIETETYK I TRENER PERSONALNY 

tel. 731-892-034

email: barbara_jaworska@op.pl

kontakt@basjaworska.pl