porcja ma ok. 157kcal B: 4g T: 4g W:25g
PRZEPIS NA 7 PORCJI
Składniki:
Opcjonalnie:
Sposób przygotowania:
1. 3 banany pokrój na kawałki. Przełóż do miski. Dodaj też wszystkie składniki (poza jednym bananem)(w tym momencie możesz opcjonalnie dodać miód).
2. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
3. Zostaw na 10 minut. I znów blenduj przez chwilę.
4. Masę przelewamy do foremki wyłożoną papierem do pieczenia. Na górę poukładaj banana pokrojonego w talarki (i opcjonalnie pokruszoną czekoladę lub wiórki czekoladowe).
5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. I pieczemy ok 1h10min do "suchego patyczka".
6. Po tym czasie, wyłącz piekarnik i zostaw uchylone drzwiczki przez 10 minut.
7. Po wystudzeniu pokrój na 7 kawałków.
Czas przygotowania:
ok. 15min + czas pieczenia i studzenia
Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.