22 marca 2025

Czekoladowy deser z awokado

porcja ma ok. 300kcal B: 16g T: 15g W:21g

 

PRZEPIS NA 2 PORCJE


 

Składniki: 

  • Awokado - 1szt.
  • Mleko bez laktozy 1,5% - 150ml
  • Białko wegańskie - smak czekolada - 30g
  • Miód pszczeli - 30g
  • m&m's minis - 10g
  • kakao (Decomoreno) - 10g 

 


 

Sposób przygotowania: 

1. Awokado umyj, przekrój na pół, wydrąż środek i przełóż do miseczki. 
2. Do miseczki wsyp białko, kakao. Dodaj miód i mleko. Wszystko zblenduj na gładką masę. Konsystencją ma przypominać krem do tortu. 
3. Przełóż do dwóch salaterek. Wsadź do lodówki na min. 1h. 
4. Przed spożyciem posyp m&m's minis.


 

Czas przygotowania: 

ok. 10min + 1h w lodówce

 


Baś Jaworska Trener Osobisty

Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.

BARBARA JAWORSKA

DIETETYK I TRENER PERSONALNY 

tel. 731-892-034

email: barbara_jaworska@op.pl

kontakt@basjaworska.pl