15 lutego 2025

Baza do owocowej sałatki 

porcja ma ok. 181kcal B: 2g T: 1g W:38g

 


 

Składniki: 

  • Grejpfrut - 1szt.
  • Pomarańcza - 1/2szt.
  • Żurawina suszona - 15g
  • Erytrytol - 5g

 

Sposób przygotowania: 

1. Grejpfrut obierz ze skórki i białego nabłonka. Miąższ przerzuć do miseczki. 
2. Na rozgrzaną patelnie wrzuć żurawinę, dodaj wyciśnięty sok z 1/2 pomarańczy i posyp słodzikiem. Pdgrzewaj na małym ogniu, często mieszając, aż "sos" trochę zgęstnieje, a żurawina rozmięknie. 
3. Mieszankę przełóż do miseczki z grejpfrutem i dobrze wymieszaj. Możesz wkroić swoje wybrane owoce np. kiwi, pomarańczę, banana, truskawki itp. 

 


 

Czas przygotowania: 

ok. 10min

 


Baś Jaworska Trener Osobisty

Baś Jaworska © 2024. Wszelkie prawa zastrzeżone.

BARBARA JAWORSKA

DIETETYK I TRENER PERSONALNY 

tel. 731-892-034

email: barbara_jaworska@op.pl

kontakt@basjaworska.pl